La Clinica Vaio Life, serviciile de psihologie clinică (psihodiagnostic, consiliere psihologică, psihoterapie și altele) vă sunt oferite inclusiv în mod gratuit, în calitate de asigurat, acestea fiind decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Pentru mai multe detalii despre serviciile psihologice oferite gratuit la sediul nostru din Calea Crângași nr. 29, Sector 6, București, vă rugăm să ne contactați la telefon: 0771.376.713.
Tratament psihologic gratuit
Printre serviciile acoperite de contractul dintre medicul psihoterapeut și CNAS se numără:
- Evaluare psihologică, care include evaluarea inițială și reevaluările periodice.
- Consiliere psihologică, ce presupune Oferirea de suport și ghidare pentru probleme emoționale și comportamentale.
- Psihoterapie individuală, respectiv sesiuni de terapie unu la unu între pacient și psiholog.
- Psihoterapie de grup, respectiv sesiuni de terapie care implică mai mulți pacienți simultan.
Rolul unui psiholog clinician
Psihologul clinician joacă un rol crucial atât în ceea ce privește sănătatea mentală a individului, cât și a comunității. Acesta oferă suport, ghidare și tratament pentru persoanele ce se confruntă cu diverse probleme emoționale și comportamentale, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții.
Un psiholog clinician folosește o varietate de tehnici și abordări pentru a ajuta pacienții să-și îmbunătățească sănătatea mentală și bunăstarea generală. Pentru a evalua sănătatea mentală a pacienților și a diagnostica tulburările psihologice, medicul poate utiliza teste psihologice, interviuri și observații comportamentale.
Psihologii clinicieni se implică adesea în cercetare pentru a înțelege mai bine tulburările psihologice, pentru a dezvolta noi intervenții și pentru a evalua eficacitatea tratamentelor existente. Astfel, aceștia pot dezvolta programe de prevenire a tulburărilor mentale și de promovare a sănătății mintale în comunitățile din care fac parte.
Aspecte esențiale despre psihologia clinică
Psihologia clinică este o ramură a psihologiei ce se ocupă cu evaluarea, diagnosticarea, tratamentul și prevenirea unei o game largi de tulburări mentale și emoționale, inclusiv, dar fără a se limita la:
- Tulburări de anxietate (anxietatea generalizată, fobii, tulburarea de panică)
- Depresie și tulburări afective
- Tulburări de alimentație (anorexie, bulimie)
- Tulburări de personalitate (borderline, narcisism)
- Tulburări psihotice (schizofrenie)
- Tulburări de stres post-traumatic (PTSD)
- Tulburări de comportament la copii și adolescenți
Intervențiile terapeutice pot include psihoterapie individuală, de grup sau de familie. Metodele de terapie utilizate pot varia, incluzând terapia cognitiv-comportamentală (CBT), terapia psihodinamică, terapia umanistă și multe altele.