Servicii medicale
Neurologie
Clinica medicală Vaio Life – Sector 6, București
Afecțiuni neurologice – Investigații, diagnostic și tratament
Servicii medicale oferite inclusiv prin contracte cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (CASAOPSNAJ):
- Consult
- Control
- EEG + interpretare
- Referat medical
Îngrijire profesională pentru sistemul nervos
Neurologia este specialitatea medicală ce se ocupă de studiul, diagnosticul și tratamentul bolilor care afectează sistemul nervos central (creierul și măduva spinării) și sistemul nervos periferic (nervii cranieni și spinali). Bolile neurologice pot avea cauze diverse, cum ar fi infecții, traumatisme, tumori, boli degenerative, autoimune, vasculare sau metabolice.
Consultațiile sunt esențiale pentru evaluarea stării dumneavoastră de sănătate neurologică. Problemele neurologice pot fi complexe și adesea necesită o abordare multidisciplinară. Echipa noastră de profesioniști dedicați diagnosticării și tratării varietății de afecțiuni neurologice este aici pentru a vă ajuta.
Simptome si semne ale bolilor neurologice
Bolile neurologice pot provoca o varietate de simptome și semne, în funcție de localizarea și severitatea afectării nervoase. Unele dintre cele mai frecvente sunt:
- Dureri de cap;
- Amețeli și vertij;
- Tulburări de vedere, auz, miros sau gust;
- Slăbiciune musculară sau paralizie;
- Tremurături sau spasme;
- Dificultăți de vorbire sau înghițire;
- Pierderi de memorie sau confuzie;
- Schimbări de personalitate sau comportament;
- Convulsii sau pierderi de conștiență.
Cum se stabilește diagnosticul si ce investigații sunt necesare?
Pentru a stabili diagnosticul corect al unei boli neurologice, este necesar să se facă o anamneză completă (istoricul medical al pacientului), un examen clinic neurologic (evaluarea funcțiilor nervoase) și unele investigații paraclinice (analize de laborator sau teste imagistice).
Printre cele mai importante investigații paraclinice se numără:
- Electroencefalografia (EEG) – măsoară activitatea electrică a creierului și poate detecta anomalii legate de epilepsie, encefalite, comă sau moarte cerebrală;
- Electromiografia (EMG) – măsoară activitatea electrică a mușchilor și nervilor, putând depista leziuni ale sistemului nervos periferic, cum ar fi neuropatii, miopatii sau sindromul de tunel carpian;
- Ecografia Doppler transcraniană (EDTC) – folosește ultrasunete pentru a evalua fluxul sanguin cerebral și poate identifica afecțiuni vasculare cerebrale, cum ar fi ischemia, hemoragia sau malformațiile arteriovenoase.
Pentru a evalua activitatea electrică a creierului, efectuarea electroencefalogramei este urmată de interpretarea rezultatelor de către medicul specialist. Acesta este un instrument esențial pentru diagnosticarea și monitorizarea unei varietăți de afecțiuni neurologice, inclusiv epilepsia și alte tulburări convulsive.
De asemenea, oferim Referat medical pentru pacienții care au nevoie de documentație medicală pentru diverse scopuri, cum ar fi solicitarea de beneficii sau confirmarea stării de sănătate.
Monitorizarea după consultul inițial
Monitorizare după consultul inițial are rolul de a urmări progresul tratamentului pentru a ne asigura că acesta este eficient. Aceste vizite de urmărire sunt esențiale pentru a monitoriza starea dumneavoastră de sănătate și pentru a face ajustări la planul de tratament, dacă este necesar.